2009. augusztus 8., szombat

Bababeszéd

Két évvel ezelőtt amikor Patrik elkezdett szavakat mondani, elkezdtem írgatni egy kis jegyzetfüzetbe, hogy épp mit tud már mondani. Elég sokáig vezettem a füzetet, több mint fél évig, ugyanis addig körülbelül minden napra esett egy új szó. Aztán amikor már nagyon belehúzott a beszélgetésbe, akkor a füzetke is eltűnt valahova (majd meglesz egy rendrakásnál, mert ki bztosan nem dobtuk).
Miánál, már meg sem kíséreltem írogatni, mert röpke 3 hónap alatt hatalmasat fejlődött a szókincse. Az "akajok"-ból "kéjekszépen" lett, az egyszavakból, két három szavas mondatok. igaz néha még csak mi értjük, ami fura is, mert szerintem nagyon szépen mondja a szavakat, de egy "idegen" fül számára nehezebb megérteni.
Egyébként sokszor Partrik "fordít", ha valamire visszakérdezek:)
Van egy két mondóka is amit szívesen dalolászik a kisasszony pl.: a Bújj bújj zöldág végét, vagyis "leszakatyapajja-leszakattyapajja" vagy a Hinta-palintából: "ajitta-ajitta jégidu..." Vagy az Itt a tél-ből: "Ittatéj fújaszé"

Ha zúgást hall kinntről általában felismeri, hogy repülő-motor-kamion volt-e, vagy ha kinnt vagyunk akkor kiabál: "ajja, jepüjőőőő!!! Játod??":D
Integet (mint egy királynő-ezen néha akkorákat nyerítünk,mert felemeli a kezét és csak a csuklóját forgatja), puszit dob (elvétve cuppan is), Segít Patriknak öltözni séta előtt:odahozza a szandit, nadrágot, pólót...

és olyan kis cserfes lesz mint a bátyja... ami nem baj, ha van kéznél néha egy füldugó:D



Származási hely: 2009


Származási hely: 2009

Nincsenek megjegyzések: