2009. május 8., péntek

Mia


Mia kezd kinőni a babakorból. Egyre több szót tud...
9 hónaposan kezdett el anya-anyázni, pá-pá, apa és ezzel ki is merült a repertoár.
Most képes összetett mondatokat halandzsázni, és irtó komoly pofit vág hozzá, mi meg gurulunk a nevetéstől olyan kis édes:D 

Új szavak: kéjem, kokka(kocka), kokó(kakaó), autó, kacsa, háp-háp, va-va(vau-vau), széta(séta) szijja(szia), szipő vagy picő(cipő), aama(alma), kaja (:D), jó?(ezt főleg a halandzsa mondatok végén kérdezi...-jó lenne tudni mit szeretne olyankor, no de majd nemsokára.

po (ceruzával a kezében így kéri a pont pont vesszőcskét)

Mióta elindult,nagyjából azóta táncol is, igaz most már cifrázza is: lépeget közben, ingatja a fejét, és közben rázza a popót:)

Ha sétálni megyünk hozza a cipőt, pelusozáshoz kiveszi a pelust és a popsitörlőt, ha jó kedve van le is fekszik a peluscseréhez. (elég régóta a földön cseréljük a pelust, mivel mióta meg tud fordulni, elég balesetveszélyes bárhova is felfektetni az ilyen műveletekhez.)
Séta alatt visít, ha nemmegyünk be a pékségbe, és már az eladólánynak hadovál, hogy:
 kéjem kéjem!!
A mondókákat, dalokat imádja, rögtön táncol, ha kicsit ritmusos a dolog. A mutogatós mondókákat szépen mutogatja...:) (((Csak nagyon zárójelben: Patrik nem szerette a mondókákat, Sőt amikor elkezdett beszélni akkor kiabálva tiltakozott, hogy "kaccsód kíí!!!"  :D)))
Egyre ügyesebben iszik pohárból, és szeret próbálkozni a kanállal-villával evés közben. 

Fog=12 db :) 
Centi= 77
Kiló= 10,3



Nincsenek megjegyzések: